2021 – 52. ročník napodruhé

  • 28. 8. 2021 – Barocco sempre giovane a Pavel Svoboda, Basilika Minor, Svatá Hora u Příbrami

8:00, 10:00 „V hlavní roli smyčce“
Houslový virtuos a přední český violista Petr Verner představil studentům gymnázií krásy a zajímavosti houslí a violy jako hudebních nástrojů. 
Místo konání: Gymnázium Příbram/ Gymnázium Pod Svatou Horou

8:30, 10:30 „Hrajeme si na housličky“
V rodině houslových virtuosů Jany a Ondřeje Lébrových hrají na housle nejen rodiče, ale také jejich dvojčata. Jak takové hraní vypadá viděly děti z MŠ. 
Místo konání: MŠ Kličkova vila / MŠ bratří Čapků

8:55, 10:00 „Že jste neslyšeli žestě?“ 
Žesťové nástroje – známe je ze symfonických orchestrů, vojenských kapel, dechovek, jazzu, swingu, ale zároveň jsou nám známe i z divokých melodií moderní hudby.  Hráči předních českých orchestrů Ladislav Lejnar a David Czech ukázali dětem zdaleka nejen tubu a trombon. 
Místo konání: 5 ZŠ, ul. 28. října 

8:55, 10:00 a 12:30 „Hraji, hraješ, hrajeme …. nehraji, diriguji“
Také si občas kladete při pohledu na orchestr otázku, co vlastně dirigent dělá, k čemu má taktovku a jestli musí cvičit stejně jako hráči na nástroje? To vše, a mnohem víc, prozradil  dětem dirigent Debashish Chudhuri.
Místo konání: 5 ZŠ, ul. 28. října/ Waldorfská škola

8:55, 10:00  „Hraje celá rodina“
52. ročník festivalu je věnovaný vztahům A. Dvořáka – a jeden z těch, co nejvíce formovali jeho život, byl vztah k jeho rodině. Dětem ze ZŠ jsme představili také jednu rodinu, takovou, ve které se láska k hudbě dostává do vínku snad už při narození. Klavírista a dirigent Michal Macourek vystoupí spolu s manželkou, flétnistkou Kateřinou a dětmi Ondřejem a Katkou.
Místo konání: ZŠ Školní 75